Ērgļu stacijas Stirnu buks

Apsveicam! Tu esi nokļuvis taku skrējienu seriāla "Stirnu buks 2020" otrā posma apraksta lapā!

Vai Tu patiešām iedomājies, ka Stirnu buks visu "pulveri izšāva"  gleznainajā, sezonas atklāšanas taku skrējienā "Zvārtes ieža Stirnu buks"? Nopietni??

Šī posma patrons, Ērgļu novada patriots un šīspuses vēl neapjaustā aktīvās atpūtas un tūrisma vizionārs, Ērgļu stacijas saimnieks Māris Olte zina teikt: "Krustcelēs visu var  vienmēr sākt no jauna, un - nekas nav neiespējams! Ērgļos Tevi sagaida prieku (!!!) radoši pauguri un sirdi pacilājošs reljefs." Mēs paši ilgi domājām, ko tieši ar šo Māris gribēja pateikt, bet atbildi, visticamāk atradīsi, piedaloties "Ērgļu stacijas Stirnu buks" 12.septembra skrējienā!

No sacensību centra līdz Ērgļu stacijai ir nieka pārsimts metru gājiena, bet tieši šeit 12.septembrī norisināsies iespaidīgs "Tūrisma salidojums"!

Sacensību centrs:: Pie Ērgļu estrādes, Ogres upes un Zaļās ielas ielokā, Ērgļi. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT! 

Detalizētākas distanču kartes:: Distance LūsisDistance Stirnu buksDistance ZaķisDistance Vāvere

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Lūsis – GPX”.

"Brīvdienu maršruts: idejas skaistai nedēļas nogalei Ērgļu pusē":: Tūrismagids.lv

Kas ir Ērgļi? Ērgļi ir apdzīvota vieta Vidzemē, Ērgļu novada administratīvais centrs. Caur Ērgļiem tek Ogres upe. Mūsuprāt, Latvijas aktīvā tūrisma joprojām neizmantotā "zelta ādere" - Vestienas pauguraines (Gaiziņkalns, Sirdskalns u.c.), Ogres upes ielejas un Vecpiebalgas tuvuma ciešā iežmaugā!

Tieši no šejienes sākas ekskluzīvais tūrisma maršruts "Gleznainās Latvijas virsotnes"! Šo un vēl citus maršrutus vari lejuplādēt šeit:: ergli.lv

Takas Vidzemes sirdī Stirnu bukam joprojām neatslābstoši palīdz savērpt Artis Ločmelis ("VSK Burkānciems")! Īpaši episks paldies - Mārim un Inesei Oltēm (Ērgļu stacija) par pretimnākšanu un atbalsta plecu!

Tiekamies Ērgļos!!! Ērgļi ceļot spārnos! Noskaidrosim!

ĒrgļuStacija I TūrismaSalidojums I Ērgļu novads - tūrisms