Zvārtes ieža Stirnu buks

Apsveicam! Tu esi nokļuvis taku skrējienu seriāla "Stirnu buks 2020" atklāšanas posma apraksta lapā!

Jā, sezonu patiešām sāksim 15.augustā ar gleznainu skrējienu “Zvārtes ieža Stirnu buks” un nedaudz garākām distancēm, kā ierasts “Stirnu buka” mačos! Sezonas kulminācijas posms pavisam nejauši ir pārtapis par sezonas atklāšanas posmu ar garākām, bet izcili ainaviskām distancēm!

Sacensību centrs:: Pie majestātiskā Zvārtes ieža, Amatas krastos. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Īpašie noteikumi:: ŠEIT!

Detalizētākas distanču kartes:: Distance Vilks, Distance Stirnu buks, Distance Zaķis, Distance Vāvere

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Vilks – GPX”.

"Brīvdienu maršruts: zīmīgākie apskates objekti Amatas novadā":: Tūrismagids.lv

"Brīvdienu galamērķis – Vieta, kur senlaikos raganas dejojušas – brīnišķīgais Zvārtes iezis":: Tūrismagids.lv

Klīst leģendas, ka Zvārtes iezis reiz bijis raganu sapulču vieta, kuras senatnē te pulcējušās, jautri dejojušas un ballējušās līdz pat pirmajām gaiļu dziesmām. Mēs ceram, ka augusta vidū šeit pulcēsies skriet izslāpušie Stirnu buka cilts pārstāvji, lai ar gavilēm sezonas atklāšanas posmā sagaidītu arī pirmos distances "Vilks" pieveicējus, jo tieši šai posmā uzsāksim savu 3 gadu garo taku skrējienu "Gaujmaliešu taka / Enter Gauja Trail" triloģiju. Vairāk lasi šeit!

Zvārtes iezis ir viens no ainaviskākajiem smilšakmens atsegumiem Amatas upes krastā un kopumā Gaujas nacionālajā parkā. Tas skaisti nogūlies mežu un pļavu ielokā. Iezis un tā apkārtne ir patiesi krāšņa vide, kur gūt iedvesmu no dabas maģiskā, pirmatnīgā un noslēpumainā spēka.

Teritorijai vijās garām arī aizraujošā Ģeoloģiskā taka gar Amatu. Tāpēc Zvārtes ieža apmeklējumu vari papildināt ar pasakainu pastaigu pa neskartu dabas taku, kurā vērojama vesela iežu galerija! Pieejamas piknika vietas, tūrisma apmeklētāju centrs, gida pakalpojumi.

Ja reiz esi šai pusē, tad ieplāno papildu laiku, kultūrvēstures un dabas objekti, dabas takas un aktīvās atpūtas iespējas Amatas novadā un tūvākajā apkaimē, patiešām netrūkst! Un atceries, Tu atrodies īpaši aizsargājamā dabas teritorijā un vecākajā no Latvijas nacionālajiem parkiem -  Gaujas Nacionālajā parkāizbaudi to saaudzīgi!

EnterGauja:: "Gaujas nacionālais parks – parks, kurā doties piedzīvojumos, pētot un izzinot. Piedāvāto piedzīvojumu daudzveidība ļauj katram izvēlēties savu ceļojuma tempu un scenāriju. Gaujas senlejas pirmsākumi meklējami vairāk nekā 350 miljonu gadu senā pagātnē. Šeit atradīsi elpu aizraujošas dabas ainavas, klintis un alas. Pašu parku caurvij Latvijas garākā upe Gauja. Upe ir aizraujoša, izteikti līkumota –parka teritorijā tā met 98 lielākus un mazākus lokus. Šeit atrodas divas trešdaļas no Latvijā zināmajām alām, un vairāk nekā 500 kultūras un vēstures pieminekļu – pilskalni, pilis, baznīcas, muižas, ūdensdzirnavas, vējdzirnavas, kā arī daudzi citi arheoloģiskie, arhitektūras un mākslas pieminekļi."

Takas Vidzemes sirdī Stirnu bukam joprojām neatslābstoši palīdz savērpt Artis Ločmelis ("VSK Burkānciems")! Īpaši episks paldies - Elitai Eglītei (Amatas novada pašvaldība) par pretimnākšanu un atbalsta plecu, Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās pārvaldes meitenēm, kas mūs prātīgi pieskata, un  diviem Andriem - Ronimoisam un Kleperam par viediem padomiem "Gaujmaliešu taku" veidojot!

Tiekamies pie Zvārtes ieža!!! 

PS.Svarīga informācija distanču "Stirnu buks" un "Zaķis" dalībniekiem - atrodoties Cecīļu dabas takās KATEGORISKI aizliegts šķersot Kumadas upi un rāpties Cecīļu iezī, lai cik dīvaini tas arī neizklausītos!

Visit Amata I Amata.lv I EnterGauja