Saulkrastu Stirnu buks


Saulkrasti_1108

Esiet sveicināti Saulkrastos, tā mēs viens otru sveiksim 2024.gada 23.martā, pretim Saulei, atklājot taku skrējienu seriāla "Stirnu buks 2024" jauno sezonu! Saulkrastu jūras piekraste izceļas ar augstām priežu kāpām un ikvienam brīvi pieejamo ainavisko pludmali, kur smelties iedvesmu un spēku visu cauru gadu.

Saulkrasti atrodas 50 km attālumā no Rīgas, Austrumlatvijas piekrastē. Daļu Saulkrastu novada teritorijas aizņem dabas parks "Piejūra", piekrastes daļa stiepjas 17 km garumā un ir interesanta savā daudzveidībā – sākot ar "dziedošajām" smiltīm Lilastē un beidzot ar akmeņaino piekrastes daļu Zvejniekciemā. Saulkrastos vērojami arī visburvīgākie saulrieti.

Pludmale ir vēju pārpūsta un viļņu pārskalota, te uzkrājas jūras pienestās smiltis un atrodamas dažādas "jūras veltes"– jūrā un upēs dzīvojošo gliemju čaulas, zaļaļģu pavedieni un brūnaļģu čemuri, jūras noslīpēti un izskaloti akmentiņi, zariņi un citi pārsteigumi.

Savukārt viens no vecākajiem dabas parkiem Latvijā dabas parks "Piejūra" no Lilastes līdz Gaujas grīvai ir bagāts ar ainaviskiem ezeriem - Ummis, visi Garezeri, Dziļcaurums un Serģis ir radušies kā piejūras jomu ezeri, kurus ieskauj pat 250 gadu veci priežu meži. Šeit gan aicināsim doties individuālos apmeklējumos, ar taku skrējienu distancēm godājamo dabas parku šoreiz netraucēsim!

VisitSaulkrasti.lv

1108x750_karte_1