Sabiles Vīna kalna Stirnu buks


2023_SB_Sabile_JUkass-1108

Apsveicam! Tu esi nokļuvis taku skrējienu seriāla "Gjensidige Stirnu buks 2023" jubilejas 10.sezonas noslēguma - septītā posma apraksta lapā! 

Sacensību centrs un dalībnieku reģistrācija:: Saliņa zem vītoliem (pie tilta pār Abavu), Sabilē. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Detalizētākas distanču kartes:: 

TraceDeTrail I GoogleMap

GarminConnect Courses::

Lūsis I Stirnu buks I Zaķis I Vāvere

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!)::

“Lūsis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Zaķis – GPX”“Vāvere – GPX” (papildināts 28.09.)

Ko redzēt apkārtnē? IESAKA "Tūrismagids.lv":: 

"Apskates vietas Sabilē un Abavas senlejas apkaimē" I "Ūdenskritumi, dabas takas un vīns: ko apskatīt un izbaudīt krāšņajā Sabilē"

Abavas senlejā pie viesmīlīgā aktīvas atpūtas centrā Zviedru cepure reiz lēcām, pašos seriāla pirmssākumos, tālajā 2015.gadā! Šogad pievilcīgajā Abavas ielejā atgriezīsimes, bet izskriesim nedaudz citu ielejas reģionu - Sabili un tās tuvāko apkārtni!

Dabas parks "Abavas senleja" aptver ledājkušanas ūdeņu veidotu senieleju – Abavas ieleju jeb Kurzemes Šveici, kurā apskatāmas iespaidīgas upes, pļavu un nogāžu ainavas, kā arī ģeoloģiski pieminekļi.

Par sacensību centru esam izvēlējušies Sabili, gleznainu Kurzemes mazpilsētu, kuras unikalitāte ir Vīna kalns, kura relaīvais augstums ir 33.7m (aptuveni 115m vjl.). Vīnogu ķekars ir arī pilsētas simbols, kas attēlots Sabiles ģērbonī, un vīnogu dēļ Sabile iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā kā vistālāk ziemeļos esošais vīna dārzs, kur brīvā dabā tiek audzētas vīnogas.

Pati daba izveidojusi Abavas ieleju par vienu no skaistākajām vietām Latvijā. Vijoties cauri romantiskiem upes līkumiem un zaļojošiem mežiem, garām senām pilsētiņām, omulīgiem lauku ciematiņiem, spirdzinošiem, maziem ūdenskritumiem un noslēpumainām alām, Abava sajūsmina jebkuru tūristu un iebraucēju. Upes senleja ir 2 km plata un ap 30 m dziļa. Mūsdienu Abava ir 124 km gara

Ievērosim, ka šī ir īpaši aizsargājama dabas teritorija un atrasties dabas parkā "Abavas senleja" jau vien ir īpaša privilēģija! Nenovirzīsimies no iezīmētās takas, cienīsim vidi un šeit valdošos noteikumus, kas palīdz saglabāt apkārt esošo skaistumu.

Tiekamies Abavas senlejā!!!