Strīķupes Stirnu buks

Apsveicam! Tu esi nokļuvis taku skrējienu seriāla "Gjensidige Trejbuks 2022" (jeb 2022.gada sezonas atlikušo trīs ekstra posmu) pirmā posma apraksta lapā! Kas par kalambūru, vai ne?

Sacensību centrs un dalībnieku reģistrācija::

1) distance "Vilks" (73km):: Spriņģu iela 4, Līgatne, GoogleMap šeit!

2) pārējās distances:: "Staļi", Raiskuma pagasts, Cēsu novads! GoogleMap šeit! 

Waze šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Detalizētākas distanču kartes:: TraceDeTrail

Distance "Garmin Fēnix Vilks" karte:: ŠEIT!

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Vilks – GPX”

Braucamkopā.lv transporta pakalpojumi:: Rīga-Staļi (sacensību centrs)-Rīga un/vai Staļi-Līgatne (distances "Vilks" dalībniekiem) info ŠEIT!

Tūrismagids.lv:: “Ko redzēt un piedzīvot ainaviskās Strīķupes tuvumā?”

EnterGauja.com:: “Tūrisma ceļvedis – Gaujas Nacionālais parks”

Gaujas senielejas pirmsākumi meklējami jau vairāk nekā 350 miljonu gadu senā pagātnē, taču savu tagadējo veidolu tā ieguvusi leduslaikmeta beigās, kad ledāju kušanas ūdeņi izskaloja senās gravas. Pašu parku caurvij Latvijas garākā upe Gauja. Šoreiz (Buki, Zaķi, Vāveres un Skolēni) vairāk iepazīs Strīķupi, kas ir Gaujas labā krasta pieteka, kas tiek saukta par vienu no ainaviskākajām un gleznainākajām pārgājiena vietām Latvijā. Tā vijas apmēram 10 kilometrus lejpus Ērgļu klintīm, un Stirnu buka distances to vedīs gan pa brikšņiem, gan jauktām meža taciņām, arī slapjām un mazliet purvainām vietām, kā arī skaistiem lauku ceļiem un pļavām.

Ik mirklis Gaujas Nacionālajā parkā ir piesātināts ar dabas klātesamību. Šis nav parasts parks, šis ir parks, kurā, dodoties piedzīvojumos, pētot un izzinot, ikviens mirklis top par unikālu pieredzi. Baltijā lielākais nacionālais parks izveidots pirms vairāk nekā 40 gadiem. Gaujas Nacionālais parks sargā Gaujas senielejas un tās apkārtnes (Gaujas reģiona) bagātības, kā arī apjomīgu augu, putnu un kukaiņu sugu daudzvedību.

Bez Gaujmalas takām gan jau trešo gadu pēc kārtas neiztiks distances "Garmin Fēnix Vilks" ultraskrējiena dalībnieki. Augustā ierasto distanci "Garmin Lūsis" arī šogad aizstās 70+km distances skrējēji. Covidjezgas ietekmē, gan vismaz pagaidām, esam atteikušies no plāna reizi trijos gados izskriet Gaujmaliešu pilno - 120 kilometru garo apli!

Jāpiebilst, ka garākās distances dalībnieki, startējot Līgatnē, bet finišā ierodoties kopā ar pārējo distanču dalībniekiem Strīķupes apkaimē, savā starpā sadalīs Latvijas čempionāta medaļas ultra garajā taku skriešanas distancē!

Arī šogad distances veidošana Arta Ločmeļa (SK Burkānciems) pārziņā, kurš atkal un atkal atkārto savu mantru:: "Ir Gaujai sava maģija, ir! Distance kā upes raksturs. Brīžiem strauja, brīžiem mierīga. Gan gravu noslēpumainība, gan skaisti iežu atsegumi. Pļavas, meži, takas, stigas un cilvēki."

Tiekamies Strīķupē!

Visit CesisEnterGauja.com