Milzkalna Stirnu buks

Apsveicam! Tu esi nokļuvis taku skrējienu seriāla "Stirnu buks 2020" trešā posma apraksta lapā!

Kā Jums patika sirdi pacilājošie Ērgļu pauguri? Spriežot, pēc šī posma nosaukuma, cerams, ka Pietukuma mežos tie būs ne mazāk iepriecinoši! Sacensību centrs ierīkots Latvijā populārā kalnu slēpošanas atpūtas kompleksā "Milzkalns", bet pats paugurs ir 119m augsts, un trīs reizes miniet, kur atradīsies kalnu karaļa sprinta etaps?

Sacensību centrs:: atpūtas komplekss "Milzkalns". GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Distanču parametri un detalizētākas distanču kartes::

Distance Lūsis, ~30km, +700am,

Distance Stirnu buks, ~22km, +600am,

Distance Zaķis, ~13km, +400am,

Distance Vāvere, ~7km, +225am.

Karšu izdevniecības Jāņa Sēta  kartes ŠEIT! DISTANCES IR IZMAINĪTAS!

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Lūsis – GPX”

"Brīvdienu maršruts: ko apskatīt Engures novadā":: Tūrismagids.lv

"Brīvdienu maršruta idejas: ko apskatīt gleznainajā Tukuma pusē"::  Tūrismagids.lv

Milzukalns ir lielpaugurs Ziemeļkursas augstienes Vanemas pauguraines Raudas paugurmasīvā. Izvietojies Engures novada Smārdes pagasta rietumos uz ziemeļiem no Milzkalnes ciema, Milzukalna dabas parka teritorijā. Atrodas ziemeļu-ziemeļrietumu—dienvidu-dienvidaustrumu un dienvidrietumu—ziemeļaustrumu virzienā orientētu, ap 0,7 km garu vaļņveida grēdu krustpunktā. Relatīvais augstums 57 m dienvidu nogāzē un 45 m rietumu nogāzē; nogāžu slīpums ap 45°. Pauguram ir noapaļota piramidāla virsotne, kas apaugusi ar skuju kokiem. Pauguru veido zemledāja nogulumi, galvenokārt sakrokots smilts, grants, oļu materiāls.

Milzukalns jeb Milzkalns senatnē lietots kā dzīves vieta, kura, pateicoties savām dabiskajām īpašībām, bijusi labi aizsargāta no uzbrucējiem. Par kalna apdzīvotību liecina te atrastie māla trauku gabali, dzīvnieku kaulu atliekas, ogles un dzintars.

Vai Milzukalns ir tik milzīgs un neieņemams, kā to dēvē? Lūkosim noskaidrot jau 3.oktobrī! Takas senās Vanemas zemes teritorijā, Milzukalna, un Stirnu buka dzimtā Vilkaču meža apkaimē šogad savirpinājis Gints Konošonoks.

Tiekamies pie Milzu kalna!!! Dzimtajā mežā kājas pašas ragus nes uz priekšu!

Milzkalns I VisitTukums.lv I Iepazīsti Engures novadu