Piejūras Stirnu buks

Apsveicam! Tu esi nokļuvis taku skrējienu seriāla "Stirnu buks 2019" piektā posma apraksta lapā!

Sacensību centrs:: Piejūras akvaparks, Ventspils. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: šeit!

Detalizētākas distanču kartes:: ŠEIT!

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Lūsis – GPX”.

"Brīvdienu maršruts: ko apskatīt Ventspilī Stirnu buka nedēļas nogalē":: Tūrismagids.lv

"Brīvdienu maršruts: kā pavadīt ģimenisku nedēļas nogali Ventspilī":: Tūrismagids.lv 

Tūrismagids.lv zin teikt: "Ventspils ir burvīgs brīvdienu galamērķis – iespējams sajust gan pilsētas šarmu, gan baudīt dabu un Baltijas jūras burvību", tad, kāpēc gan, lai Buki nemēģinātu Kurzemes pērli iepazīt palēkdamies? Ventspils, kas atrodas Latvijas ziemeļrietumos, pie Ventas ietekas Baltijas jūrā, ir viena no interesantākajām un modernākajām pilsētām mūsdienu Latvijā. Ventspils ir otra lielākā Kurzemes pilsēta pēc Liepājas un atzīstama par vienu no vecākajām pilsētām mūsu valsts teritorijā, jo par tās dzimšanas gadu pieņemts uzskatīt 1290.gadu.

Noteicošie Ventspils attīstības virzieni ir saistīti ar ostu, kuģubūvi un dažādu preču tranzītu. Arī vēsturiski pilsēta veidojusies ap ostu Ventas grīvā. Arī sacensību centrs tiks izvietots pavisam netālu no Ventspils Zilā karoga pludmales, Piejūras akvaparka, Piejūras Brīvdabas muzeja, Jūrmalas parka ar Enkuru taku, arī Piedzīvojumu parks un slavenā "Lemberga hūte" dažu minūšu gājiena attālumā!

Ventspils ir ziedu un strūklaku galvaspilsēta – ielas, parkus, skvērus un iekšpagalmus rotā ziedu skulptūras un gaumīgas dobes. Īpašu šarmu un noskaņu piešķir deviņas dažādas strūklakas, kas ne tikai priecē acis, bet arī spēj veldzēt karstās vasaras dienās. Aktivitāte, kas piedien Ventspilij, – izaicinājums atrast visas 27 dažādu krāsu un formu govju skulptūras, kas kļuvušas par, iespējams, atpazīstamāko pilsētas rotu. Lai visu apskatītu, nez vai sanāks laika ieskriet Piejūras mežā...

Ventspilī mūs uzstājīgi "ievilināja" Uvis Braunfelds ("Moller Auto Moller Auto Ventspils / Matisons Runner`s Club" kapteinis), iespējamos trašu līkločus Stirnu bukam līdzēja izrādīt gan Uvis, gan Dana Mačtama, īpašs paldies Ventspils pilsētas domei un, jo īpaši, Kārlim Gubatam!

Tiekamies Ventspilī!!!

VisitVentspils.com Facebook VisitVentspils