Piekrastes Stirnu buks

DALĪBNIEKU ON-LINE REĢISTRĀCIJA SACENSĪBĀM TIEK SLĒGTA 28.MARTĀ PL.12:00! PĒDĒJĀ BRĪŽA REĢISTRĀCIJA IESPĒJAMA ARĪ SACENSĪBU DIENAS RĪTĀ SACENSĪBU CENTRĀ! Meklējiet telti "Jaunās reģistrācijas"!). ONLINE REĢISTRĀCIJAS SADAĻA TĒRVETES POSMAM TIKS ATVĒRTA, SVĒTDIEN, 31.MARTĀ.

Carnikavā  IERODAMIES SAVLAICĪGI (Noteikti, ierēķiniet papildu laiku auto novietošanai stāvvietā un mantu glabātuves apmeklējumam!).

Piektdien, 29.03., no pl.12-19:00 tc “Domina Shopping” Sportland veikalā darbosies dalībnieku Expo – varēsiet izņemt savus dalībnieku numurus bez lieka pirmsstarta stresa!

Apsveicam! Tu esi nokļuvis taku skrējienu seriāla "Stirnu buks" sestās (!!!) sezonas pirmā posma apraksta lapā!

Starts/Finišs:: Carnikavas parkā. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Detalizētākas distanču kartes:: ŠEIT!

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Lūsis – GPX”.

Tūrismagids.lv:: "Senais zvejnieku ciems – Carnikava: idejas laika pavadīšanai šajā pusē"

Kāpēc sezonu atklāsim Carnikavā? Jo šī ir patiešām skaista vieta pie jūras, kur taku skrējējus priecēs priežu mežiem ieskautais un neskartais jūras liedags, meža ezeri, kā arī Latvijas krāšņākās upes Gaujas ieteka jūrā. Carnikavieši lepojas ar gadsimtiem senām nēģu zvejas tradīcijām, kuras sava aroda meistari ir saglabājuši līdz pat mūsdienām.

Carnikavas novads atrodas Rīgas jūras līča Vidzemes piekrastē no Kalngales līdz pat Lilastei. Piekto daļu novada teritorijas aizņem dabas parks "Piejūra", kas stiepjas gar Rīgas jūras līci 19 km garumā, un ir bagāts ar liedagiem, kāpām, mežiem un ezeriem. Latvijas krāšņākās upes Gaujas grīva ir vienīgā lielo upju ieteka jūrā, kas nav apbūvēta un ir īpaša vieta, kur vērot upes un jūras satikšanos. Caur Piejūras dabas parku iet viens no nozīmīgākajiem putnu migrācijas ceļiem Eiropā.

Savukārt pats sacensību centrs tiks izvietots Carnikavā, kas ir sens zvejnieku ciems, Latvijā pazīstams kā populāra nēģu zvejas vieta vairāku gadu simtu garumā. Laiku laikos vārdi “nēģis” un “Carnikava” kļuvuši gluži par sinonīmiem.

Ne velti pirmskara presē Carnikava dēvēta par “nēģu karalisti” – nēģis visos laikos bijis Carnikavas iedzīvotāju labklājības avots, simbols un goda lieta. 2015. gadā Carnikavas nēģi ieguva Eiropas kvalitātes zīmi “Aizsargāta ģeogrāfiskas izcelsmes norāde”, kas apliecina, ka šejieniešu nēģis ir unikāls ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā.

Baudīsim skaisto dabas parku "Piejūra" saprātīgi un ielāgosim:: Zaļie padomi atpūtai dabas parkā "Piejūra": ŠEIT!

Taku skrējienu seriāla pirmā posma norisi atbalsta arī paši carnikavieši - paldies Carnikavas novadam, īpaši Sporta stratēģijas nodaļas vadītājam Edvīnam Krūmam!

Tiekamies Piekrastes mežā!!!

tourism.carnikava.lvFB Carnikavas novads I FB Saviļņojošā Vidzeme