Krimuldas Stirnu buks

DALĪBNIEKU ON-LINE REĢISTRĀCIJA SACENSĪBĀM TIEK SLĒGTA 5.SEPTEMBRĪ PL.12:00! PĒDĒJĀ BRĪŽA REĢISTRĀCIJA IESPĒJAMA ARĪ SACENSĪBU DIENĀ! Sacensību centrā meklējiet telti "Jaunās reģistrācijas"! ONLINE REĢISTRĀCIJAS SADAĻA SEZONAS NOSLĒGUMA POSMAM TIKS ATVĒRTA, SVĒTDIEN, 8.SEPTEMBRĪ.

Krimuldas muižas parkā  IERODAMIES SAVLAICĪGI (Noteikti, ierēķiniet papildu laiku auto novietošanai stāvvietā un mantu glabātuves apmeklējumam!). Uz A3 šosejas notiek intensīvi ceļu remontdarbi!!! --> lvceli.lv Apbraukšana iespējama Rīga-Saulkrasti-Ragana-Sigulda virzienā!

Piektdien, 05.09., no pl.12-19:00 tc “Domina Shopping” Sportland veikalā darbosies dalībnieku Expo – varēsiet izņemt savus dalībnieku numurus bez lieka pirmsstarta stresa!

Apsveicam! Tu esi nokļuvis taku skrējienu seriāla "Stirnu buks 2019" sestā posma apraksta lapā!

Sacensību centrs:: Krimuldas muižas parks. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Detalizētākas distanču kartes:: ŠEIT!

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Lūsis – GPX”.

"Brīvdienas Krimuldas pusē: ko apskatīt un izbaudīt":: Tūrismagids.lv

"Brīvdienu maršruts: Siguldā – tilti, alas un serpentīni":: Tūrismagids.lv

Mūsdienu ceļi, kuri savieno Siguldu, Krimuldu un Turaidu, veidojušies daudzu gadsimtu garumā. Ja skatāmies senās kartēs, varam redzēt, ka daļa no senajiem ceļiem izzudusi, daudzi izbūvēti no jauna, bet daļa ir saglabājušies kā vēstures notikumu liecinieki. Šoreiz mēģināsim izbaudīt vismaz daļu no tiem! Protams, aplūkosim arī pa kādam populārākam tūrisma objektam gleznainajā Gaujas senlejā!

EnterGauja:: "Ik mirklis Gaujas Nacionālajā parkā ir piesātināts ar dabas klātesamību. Kā paparde, kas plaukstot atritina savu lapu vēdekli, Gauja lēnām ieved dziļāk noslēpumainajā neskartās dabas pasaulē, kur katram kokam ir savs stāsts par seniem notikumiem un leģendām."

Arī sacensību centrs Krimuldas muižas teritorija ir aizraujošs apskates objekts – restaurētā kungu māja, vēsturiskās saimnieciskās ēkas un krāšņais parks ar varenajiem dižkokiem rada mierpilnas pilsētiņas sajūtu. Par pasakaino skatu uz Gaujas senieleju un Siguldas gaisa vagoniņu, kas paveras no kungu mājas terases un balkona, mēs nemaz nerunājam...

Skaidrs, ko redzēt trasē netrūks! Nu jau neskaitāmu Stirnu buka trašu līdzautors Artis Ločmelis īpaši uzsver "Masējiet ciskas!", jo pauguri, gravu sistēmas, tehniskas taciņas un stāvi kāpumi Krimuldas, Turaidas un Siguldas pusē netrūkst! Skrienot trasē, atcerēsimies arī to, ka mūsu distances izvietotas Gaujas Nacionālajā parkā, kam raksturīga liela bioloģiskā daudzveidība, reljefa formu dažādība, avoti, smilšakmens atsegumi, gleznainas ainavas un savdabīgi dabas un kultūrvēstures pieminekļi. Skriesim tikai tur, kur drīkst un kur mūs ved distances marķējums!

Līdz šim mums nezināmās Krimuldas novada takas Stirnu bukam palīdzēja iepazīt Kaspars Kārkliņš ("Siguldas Maratona klubs" vadītājs) un Stirnu buka Vidzemes taku eksperts Artis Ločmelis ("VSK Būrkānciems")! Īpašs paldies Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas Dabas aizsardzības daļas ekspertiem par praktiskiem ieteikumiem un padomiem, kā uzvesties īpaši jutīgā teritorijā un, kā saskatīt dabā senos ceļus, kas reiz savienoja gaujmaliešu mājas!

Tiekamies romantiskajā Krimuldas muižā Gaujas senlejā!!! krimuldasmuiza.lv

Facebook Teiksmainā Krimulda I Facebook Sigulda Aizrauj I EnterGauja