Tērvetes meža Stirnu buks

DALĪBNIEKU ON-LINE REĢISTRĀCIJA SACENSĪBĀM IR SLĒGTA! PĒDĒJĀ BRĪŽA REĢISTRĀCIJA IESPĒJAMA ARĪ SACENSĪBU DIENAS RĪTĀ SACENSĪBU CENTRĀ! (Meklējiet telti "Jaunās reģistrācijas"!). UZ SACENSĪBĀM IERODAMIES SAVLAICĪGI (Noteikti, ierēķiniet papildu laiku auto novietošanai stāvvietā un mantu glabātuves apmeklējumam!).

Piektdien, 13.04., tc "Domina Shopping" Sportland veikalā darbosies dalībnieku Expo - varēsiet izņemt gan dalībnieku numurus, gan sezonas abonementa īpašnieki savus Stirnu buka skriešanas t-kreklus!

Apsveicam! Tu esi nokļuvis taku skrējienu seriāla "Stirnu buks 2018" pirmā posma apraksta lapā!

Starts/Finišs:: LVM dabas parks Tērvetē. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Detalizētākas distanču kartes:: ŠEIT! (web)

Gribi skatīt distanču kartes mobilajā telefonē, ielādē LVM GEO mobilo lietotni GooglePlay veikalā vai AppStore!

Datu faili LVM GEO mobilajai lietotnei:: Lūsis Stirnu buks Zaķis Vāvere

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied "Saglabāt saiti kā"!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Lūsis – GPX".

TOP5 vietas, kas Tērvetē būtu jāapskata katram Stirnu bukam:: ŠEIT!

Neaizmirsti aplūkot īpašos piedāvājumu, kurus Tev sagatavojuši Stirnu buka atbalstītāji savā Profillapā:: Tos meklē savā Profillapā!

Tērvetes mežā izbaudīsim gan ceļojumu dabā, gan arī ceļojumu Latvijas vēsturē. LVM dabas parks Tērvetē ir viena no tūristu iecienītākajām un ģimenei draudzīgākajām vietām Latvijā. Tā kopējā platība ir ap 1200 ha, no kuras trešo daļu aizņem Pasaku pasaule. Iecienītākās parka vietas, kuru apskatei nepieciešamas vismaz trīs stundas, ir Pasaku mežs, Atrakciju laukums un Rūķīšu mežs.

Parkā sastapsiet gan koka skulptūrās atveidotus pasaku un rakstnieces Annas Brigaderes lugu varoņus – Sprīdīti un Lutausi, Meža Ķēniņu ar galmu, Anneli ar draudzenēm un rūķu saimi –, gan "dzīvus" pasaku tēlus.   Šeit iepazīsiet arī seno zemgaļu varenību. Tie mūsdienu paaudzēm māj atmiņas, pakāpušies trīs senajos pilskalnos. Zemgaļi bija viena no militāri visattīstītākajām senlatviešu tautām, un tieši Tērvetē reiz mitis Nameisis, pazīstams arī kā Namejs, Nameitis, Tērvetes zemgaļu vecākais, vēlāk visas Zemgales ķēniņš un brīvības cīņu vadonis.

Meklē naktsmītnes?:: Tērvetes novads naktsmītnes un booking.com/Tervete

Trašu izveidē Stirnu bukam Tērvetē nesavtīgi palīdz Mammadaba eksperts Juris Redisons, īpašs paldies dabas parka saimniekam Kristapam Didžem!

Tiekamies Tērvetes mežā!!!

tervetesnovads.lv I FB Dabas parks Tērvete