Šlokenbekas Stirnu buks

DALĪBNIEKU ON-LINE REĢISTRĀCIJA SACENSĪBĀM TIEK SLĒGTA 16.JŪLIJĀ PL.12:00! PĒDĒJĀ BRĪŽA REĢISTRĀCIJA IESPĒJAMA ARĪ SACENSĪBU DIENAS RĪTĀ SACENSĪBU CENTRĀ! (Meklējiet telti "Jaunās reģistrācijas"!).

Šlokenbekas muižā IERODAMIES SAVLAICĪGI (Noteikti, ierēķiniet papildu laiku auto novietošanai stāvvietā un mantu glabātuves apmeklējumam!).

Piektdien, 17.08., no pl.12-19:00 tc “Domina Shopping” Sportland veikalā darbosies dalībnieku Expo – varēsiet izņemt savus dalībnieku numurus bez lieka pirmsstarta stresa!

Esam izdauzījušies un izlēkušies vai pa pus Latviju,  “Stirnu buks 2018″ piektajā posmā atgriežas pie saknēm, vietā, kur pirms 5 (!!!) gadiem dzima taku skrējienu seriāls! Un ne bez Vilkaču meža, Āžu kalna un Pietukuma mežos, purvos sastapto dīvaino tēlu un mistisko šaušalu atbalsta! Esam ieskrējušies, un mūsu cilts kļūst aizvien lielāka! Ieskrienot mežā, cilvēks taču kļūst labāks! Mēs svēti ticam, ka tieši šāds arī bija sākotnējais Latvijas dabisko mežu mērķis - ievest mūs visus mežā!

Starts/Finišs:: Šlokenbekas muiža, Engures novads. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Detalizētākas distanču kartes:: ŠEIT!

Gribi skatīt distanču kartes mobilajā telefonā, ielādē LVM GEO mobilo lietotni GooglePlay veikalā vai AppStore!

Datu faili LVM GEO mobilajai lietotnei:: Lūsis (Šlokenbeka, 2018)Stirnu buks (Šlokenbeka, 2018)Zaķis (Šlokenbeka, 2018)Vāvere (Šlokenbeka, 2018)

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied "Saglabāt saiti kā"!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Lūsis – GPX".

Sacensību programma:: ŠEIT (drīzumā).

Šis ir vienīgais taku skriešanas seriāla posms, kas visus piecus gadus uzticīgi bijis iekļauts Stirnu buka sezonas kalendārā, tomēr arī šoreiz skriesim iepriekš nemītās takās! Par Draņķozolu un tā noslēpumaini skaisto Āžu kalna apkārtni tiek stāsīti kādi pieci vilkaču stāsti un apmēram trīsreiz vairāk spoku stāstu. Bet visvairāk tiek pieminēts “vadātājs”: neskaitāmi sēņotāji, ogotāji un tūristi ir maldījušies līdz pagurumam, atkal un atkal neizskaidrojamā veidā nonākot atpakaļ pie minētā ozola un tad piedzīvojot bailes un izmisumu. No Draņķozola pāri palikusi vien piemiņas zīme, bet tam joprojām esam pateicību parādā, jo esam pārliecināti – tieši senais, sirmais Draņķozols mūs iedrošināja rīkot pirmās taku skriešanas sacensības!

“Mūsdienu Kurzemē ir kāda zināšana , ka vilkači nomaitājot tos, kas nežēlīgi posta dabu, izcērt mežus – ne izdzīvošanas, bet vēsi izrēķinātas peļņas dēļ.”, raksta Ralfs Kokins. Gribas cerēt, ka “Stirnu bukam” ir izdevies kaut nedaudz parādīt mūsu – Latvijas mežu bezgalīgo un noslēpumaino skaistumu un vilinājumu! Ieskrien mežā, samīļo savu koku, un ieliec izēsto želejas paciņu kabatā!

Sevī un savā sirdī sajūtu zemi, kokus, zāles, puķes. Pateicībā noliecu galvu Zemes mātes priekšā un savienojos ar zemes enerģijām. Es esmu vienots ar zemi!

Trasi 2018.gadā veidojis un iekopis Gints Konošonoks.

Šlokenbekas muiža I Engures novads