Milzkalna Stirnu buks

DALĪBNIEKU ON-LINE REĢISTRĀCIJA SACENSĪBĀM IR SLĒGTA. PĒDĒJĀ BRĪŽA REĢISTRĀCIJA IESPĒJAMA ARĪ SACENSĪBU DIENAS RĪTĀ SACENSĪBU CENTRĀ! (Meklējiet telti "Jaunās reģistrācijas"!). UZ SACENSĪBĀM IERODAMIES SAVLAICĪGI (Noteikti, ierēķiniet papildu laiku auto novietošanai stāvvietā!).

Pēc noslēpumainā Pokaiņu meža baudīšanas "Stirnu buks 2017" piektajā posmā dosies apciemot ne mazāk mistisko Vilkaču mežu Pietukuma un Engures novada apkārtnē!

Starts/Finišs:: Šlokenbekas muiža, Engures novads. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Detalizētas distanču kartes:: bit.ly/MilzkalnsAzuKalns

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Lūsis – GPX”.

Neticami, bet šī būs jau ceturtā reize, kad Stirnu buks viesosies Šlokenbekas muižas neuzlaužamo nocietinājuma mūru ieskautajā pagalmā – vietā, kur tas dzima, kā skrējiens draugiem, 2014. gadā.

Šis ir vienīgais taku skriešanas seriāla posms, kas visus gadus uzticīgi bijis iekļauts Stirnu buka sezonas kalendārā, tomēr arī šeit skriesim iepriekš nemītās takās - līdz Āžu kalnam pirmoreiz seriāla vēsturē dosies arī distances "Zaķis" dalībnieki, kamēr distanču "Stirnu buks" un "Lūsis" dalībnieki jaunatklās Raudas pusē pamesto mototrasi un slēpotāju vidū iecienīto Milzkalnu!

Par Draņķozolu un tā noslēpumaini skaisto Āžu kalna apkārtni tiek stāsīti kādi pieci vilkaču stāsti un apmēram trīsreiz vairāk spoku stāstu. Bet visvairāk tiek pieminēts "vadātājs": neskaitāmi sēņotāji, ogotāji un tūristi ir maldījušies līdz pagurumam, atkal un atkal neizskaidrojamā veidā nonākot atpakaļ pie minētā ozola un tad piedzīvojot bailes un izmisumu. No Draņķozola pāri palikusi vien piemiņas zīme, bet tam joprojām esam pateicību parādā, jo esam pārliecināti - tieši senais, sirmais Draņķozols mūs iedrošināja rīkot pirmās taku skriešanas sacensības!

"Mūsdienu Kurzemē ir kāda zināšana , ka vilkači nomaitājot tos, kas nežēlīgi posta dabu, izcērt mežus - ne izdzīvošanas, bet vēsi izrēķinātas peļņas dēļ.", raksta Ralfs Kokins. Gribas cerēt, ka "Stirnu bukam" ir izdevies kaut nedaudz parādīt mūsu - Latvijas mežu bezgalīgo un noslēpumaino skaistumu un vilinājumu! Ieskrien mežā, samīļo savu koku, un ieliec izēsto želejas paciņu kabatā!

Sevī un savā sirdī sajūtu zemi, kokus, zāles, puķes. Pateicībā noliecu galvu zemes mātes priekšā un savienojos ar zemes enerģijām. Es esmu vienots ar zemi.

Šlokenbekas muiža I Engures novads