Karostas Stirnu buks

DALĪBNIEKU ON-LINE REĢISTRĀCIJA SACENSĪBĀM IR SLĒGTA. PĒDĒJĀ BRĪŽA REĢISTRĀCIJA IESPĒJAMA ARĪ SACENSĪBU DIENAS RĪTĀ SACENSĪBU CENTRĀ! (Meklējiet telti "Jaunās reģistrācijas"!). UZ SACENSĪBĀM IERODAMIES SAVLAICĪGI (Noteikti, ierēķiniet papildu laiku auto novietošanai stāvvietā un mantu glabātuves apmeklējumam!).

Traks var palikt - mēneši lec, kā stirnas un, skat, sezona jau galā! 2017,gada sezonas noslēguma posms nedaudz citāds un atšķirīgs no pārējiem Stirnu buka posmiem! Šoreiz finišēsim Liepājā, tur, kur mūs mīl, gaida, un ar nepacietību grib izrādīt Karostas skarbumu un šarmu! 

Starts/Finišs:: Beberliņu veikparks, Karosta. GoogleMap šeit!

Sacensību programma:: ŠEIT!

Detalizētas distanču kartes:: bit.ly/KarostasBuks

Distanču GPX faili pieejami šeit (spied “Saglabāt saiti kā”!):: “Vāvere – GPX”“Zaķis – GPX”“Stirnu buks – GPX”“Lūsis – GPX”.

TOP5 vietas, kas Karostā būtu jāapskata katram Stirnu bukam:: ŠEIT!

Neaizmirsti aplūkot īpašos piedāvājumu, kurus Tev sagatavojuši liepājnieki savā Profillapā:: ŠEIT!

Kāpēc vēju pilsēta Liepāja? Ar tās balto smilšu liedagu, kas vietām mijas ar stāvkrastu, mežiem, purviem, ezeriem, upēm un košāko tautastērpu Latvijā? Un vēl jo vairāk Karosta, kas ir daļa no Liepājas, bet reizē - pasaule pati par sevi? Lielākā vēsturiskā militārā teritorija Baltijā - aizņem aptuveni trešdaļu Liepājas teritorijas tās ziemeļu daļā.

Karosta ir valdzinoša savā skarbumā, brīnumaina, paradoksāla un unikāla vieta ne tikai Latvijas, bet arī pasaules vēsturē un arhitektūrā. Karosta būvēta 19.un 20.gadsimtu mijā kā Krievijas impērijas militārā bāze, un šodien te pilsētvidē savdabīgi savijas cariskās Krievijas militārā elegance un padomju militārisma robustums. Teritorija, kura padomju gados bija slēgtā zona, bet mūsdienās mazpazīstama pat pašiem liepājniekiem!

Karosta var patikt, var arī nepatikt, bet noteikti neatstāj vienaldzīgu. Un, ja galīgi nezini, kur pēc sacensībām nakšņosi - Premier Traveler Magazine  Karostas Cietumu nominējusi, kā vienu no 10 pasaules neparastākajām naktsmītnēm (World’s 10 Most Unusual Stays). Saņemies, Stirnu buk! #TeVarGulēt!

Pa Karostas apvidus takām, pamestajām militārajām būvēm un kāpām Stirnu buku iztrenkāja liepājinieki - Reinis Rozītis, Liepājas sporta sērijas Izrāviens organizators, un stirnu buks Imants Ločmelis, nūjošanas instruktors  un Liepājās nūjotāju kūrētājs.

FB Liepāja Travel I Liepāja.Travel.lv