Stirnubuks.lv - Stirnu buks stirnu bukam draugs!

Stirnu buks stirnu bukam draugs!

Žurnāls: 11 | Pilsalas Stirnu buks 2019 Jūlijs

Teksts: Signis Vāvere, Žurnāla galvenais redaktors

Trīsdesmit Stirnu buka posmos finišu ir sasnieguši gandrīz septiņdesmit pieci tūkstoši skrējēju. Droši vien ir vēl daži simti, kuri pusceļā pārdomāja un noīsināja distanci, mājas bija tuvāk kā sacensību centrs, vai kuri pārvērtēja savu spēkus mežā, takās un saulē. Un ir daži, kuri nefinišēja, jo palīdzēja iepriekšminētajiem. Nevis traucās uz finišu pretī medaļai un finišētāja gardumiem, bet gan apstājās un pajautāja – “vai viss ir labi?”, vai pat uzreiz ķērās pie palīdzēšanas.

Stirnu buka sacensību nolikumā ir rakstīs, ka tas ir dalībnieku pienākums – palīdzēt traumu guvušam un pat tam, kurš savas vieglprātības dēļ ir nokļuvis nelaimē. Lielajos pasaules taku un kalnu mačos, par nepalīdzēšanu dod diskvalifikāciju, asfalta maratonos tempa turētāji un pieredzējuši maratonisti vienmēr apjautājas par pašsajūtu un nepieciešamo palīdzību, tiem kuri apstājušies trases malā. Dažreiz dažas sekundes var izšķirt visu.

Paldies Jums arī no mums!

Un visi tie trakuļi, “jūra līdz ceļiem” un pat ļoti pieredzējušie skrējēji, atcerieties – lai arī Stirnu buks tagad lec tuvāk pilsētām un tālāk no dažādām avantūrām – Stirnu buks nav pastaiga parkā. Būs meži, purva malas, upes un tiltu apakšas, būs noskrējieni un rāpšanās kalnā, būs ātrums, dinamika, šķēršļi un adrenalīns. Bet pat tad, kad distance iet pa no mašīnām atbrīvotām gludām ielām, saule, vējš, lietus un jebkura cita dabas stihija var nostrādāt, ne tā, kā jūs esat trenējušies un iepriekš piedzīvojuši. Tā pat nekautrējieties prasīt palīdzību, ja jūti, ka nav kaut kas kā vajag. Protams, ja nevarat uzskriet kalnā, tad tas ir treniņu trūkums un nevis saules, kalna vai Šoko vaina. Ja redzi, kādu pakrītam vai grīļojamies trasē – apstājies un apvaicājies, vai nav nepieciešama palīdzība, jo nekad nevari zināt, kad pašam nenākas nokļūt šādā situācijā.

Skrieniet ar sirdi, bet galvu arī pieslēdziet. Izvērtējiet savas spējas un varēšanu, un atcerieties, ka labākais finišs ir tur, kur ir rakstīts – FINIŠS. Visu dariet tikai ar smaidu – sirdī vai sejā, bet ar smaidu. #esesmustirnubuks