Sezona

2024

Nākamais skrējiens

Suitu zemes Stirnu buks

Suitu zemes Stirnu buks

Atrašanās vieta
Alsunga, Kuldīgas novads, Latvija
Datums
20. aprīlis

Aiznākamais skrējiens

Dubuļu Styrnu buks

Atrašanās vieta
Dubuļi, Rēzeknes novads, Latvija
Datums
25. maijs

Drīzumā

6. jūlijs Vecpiebalgas Stirnu buks Vēveri, Cēsu novads, Latvija
17. augusts Piejūras Stirnu buks Piejūras brīvdabas muzejs, Ventspils, Latvija
14. septembris Sveikuļu meža Stirnu buks Sveikuļi, Tukuma novads
12. oktobris Smeceres sila Stirnu buks Smeceres sils, Madona

Pēdējais notikušais skrējiens

Saulkrastu Stirnu buks

Saulkrastu Stirnu buks

Atrašanās vieta
Saulkrasti, Saulkrastu novads, Latvija
Datums
23. marts

Jaunumi

  • Taku skrējienu seriāls

    Taku skrējienu seriāls "Stirnu buks" otrajā posmā dodas uz Suitu zemi Alsungu

    Pašā Kurzemes sirdī, kur mežs mijas ar pļavām, slēpjas vieta ar senu vēsturi un unikālām tradīcijām - Alšvanga. Šoreiz buki un citi meža zvēri nokļūs 17. gadsimta stāstos, kad attīstījusies šīs vietas identitāte - no meža līdz zudušā bānīša pedām, no Ēdoles pils līdz Alsungas pilj, kur radies un cauri nests gadsimtiem unikāls mantojums, kas iekļauts UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā un lolots arī šodien - savdabīgais raksturs, paražas, ēdieni, kolorītie tautastērpi, tradicionālās kultūras lietas, priekšmeti un burdons - suitu sievu dziedāšana.

  • "Stirnu buks" 11. sezona sāksies Saulkrastos

    Pavisam drīz Taku skrējienu seriāls "Stirnu buks" ielēks savā 11. sezonā. Uzreiz pēc astronomiskā pavasara iestāšanās, buku sezonas starts tiks dots 23. martā - šoreiz ar saules modināšanu ainaviskajos Saulkrastos. Līdzīgi, kā jubilejas sezonā, arī šogad piedalīties posmos ir aicināti gan skrējēji un nūjotāji, gan pārgājienu cienītāji 7 posmos dažādās Latvijas vietās.

  • Lietū un dubļos tūkstoši skrien pa meža takām

    Lietū un dubļos tūkstoši skrien pa meža takām

    Pasaules čempionātā Rīgā Latvijas rekordu uzstādījušais Jocis uzvar "Stirnu buka" jubilejas sezonas noslēgumā! Sestdien, 7.oktobrī, Sabilē Abavas upes krastos lietainos un vējainos laikapstākļos noslēdzās jubilejas desmitās sezonas “GJENSEDIGE Stirnu buks”, kur 13km “VIVACOLOR” Zaķa distancē uzvarēja Latvijas rekordists Uģis Jocis. Bez kuldīdznieka pie uzvarām galvenajās distancēs tika Kristaps Bērziņš un Agate Armane 38km “GARMIN” Lūsī, Gints Lūsis un Klinta Lauska 26km “VENDEN” Stirnu bukā, kā arī ar Joča veiktajā distancē zaķī sievietēm ātrākā bija Krista Evelīna Sitnika.